Selvlaget er vellaget

Morsomme perledyr – oppskrift på krokodille

I dag har jeg tatt fram mine gamle glassperler og laget en oppskrift på krokodille. Som liten elsket jeg å lage små perledyr. Heng gjerne en nøkkelring i enden og gi bort i gave!

Man kan bruke vanlig sytråd eller tynn metalltråd, men jeg liker å bruke tynt fiskesnøre. For krokodillen under trenger man ganske langt snøre, jeg beregner gjerne en meter og litt til.

1. Begynn med å tre to perler på den ene enden av tråden. Dette blir oversiden av nesa til krokodillen. Tre den andre enden gjennom fra motsatt side som vist på bildene under. Stram tråden.

2. Tre på to perler, ta andre enden av tråden og tre igjennom fra motsatt side og stram. Dette er begynnelse på undersiden av krokodillen. Disse fire perlene utgjør tilsammen en runde.

3. Gjenta med tre perler.

4. Her velger jeg å ha en annen farge på undersiden av krokodillen.

5. Denne runden er det fire perler på oversiden av hodet, fire perler på undersiden.

6. Fem perler. Her skal øynene sitte, velg to av perlene i en annen farge for å markere disse. Fem perler også på undersiden.

7. Nå begynner hoted å ta form. Nå kommer det en runde med fire perler og etter det en runde med tre perler.

8. Fire perler på oversiden før vi lager forbena.

9.  Nå skal krokodillen få forben. Tre 7 perler på tråden, så trer du sammen tråd tilbake samme vei gjennom de 4 siste perlene. Gjør det samme på motsatt side.

10. Tre endene av tråden igjennom de 4 perlene på oversiden av kroppen fra hver sin side. Det kan lønne seg å ikke ha strammet bena så veldig før dette gjøres. Når trådendene er igjennom de fire perlene, må tråden stammes godt. Fortsett med undersiden av krokodillen, 4 perler.

11. På de neste rundene skal antall perler på oversiden og undersiden være som følger:
5, 6, 6, 5, 4.

12. Nå skal vi lage bakbena til krokodilen. Tre først på tre perler på oversiden av kroppen. Gjenta deretter punkt 9 og 10 for å lage bena.

13. Til slutt kommer halen. Fordel perlene omtrent 3, 2, 2, 2, 1, 1, 1, eller slik du synes blir finest. Avslutt med å stamme tråden og knyte en god knute før du klipper av tråden. Hvis vil vil henge den på en nøkkelring kan du lage en løkke på trådene i enden før du klipper av.

Slik blir sluttresultatet. Den ser litt skjev og rotete ut fordi perlene har små forskjeller i størrelsen. Hvis du bruker perler som er javn i størrelsen så vil krokodillen se penere ut.

Her er flere av dyrene jeg har laget. Slangen og skorpionene er laget på samme måte som krokodillen med kun små endringer i oppskriften. Det går også an å lage for eksempel edderkopper, biller, sommerfugler og mange andre dyr!

Håper du fikk lyst til å prøve selv! Spør meg gjerne om du lurer på noe eller har kommentarer til oppskriften. Jeg svarer både på mail, facebook og i kommentarfeltet under.

Ha en fortsatt god helg!

4 kommentarer om “Morsomme perledyr – oppskrift på krokodille

  1. Så fine, og så smått. Mulig jeg må prøve, selvom jeg er ikke sikker på om det er noe for meg. Men nå vet jeg hvem jeg kan spørre. Ønsker deg en fortsatt fin helg,

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s