Badene · Husholdning · Tips og triks

Min nye venn Vaskekassa

Jeg skal være den første til å innrømme at jeg ikke akkurat er en ekte vaskekjærring. Derfor er jeg alltid på utkikk etter tips som gjør ting så enkelt som mulig å vaske.

Det var også grunnen til at jeg tidligere lagde vaskelista, som… kremt… ikke har fungert optimalt for vår del. For å være ærlig har den ikke vært brukt mer enn en dag, men jeg tror ikke det er lista sin skyld, det er nok mer at den ikke passer inn i vår skippertaks-tankegang. Nok om det.

I huset vårt har vi flere våtrom:

  • Et hovedbad med dusj, do og badekar
  • Et gjestebad med do
  • Et vaskerom med dusj

Det vil si at enten må jeg ha vaskemidler i alle rom lett tilgjengelig, eller så må jeg bære vaskemidler, kluter og annet utstyr rundt hele huset hver gang jeg skal vaske.

Siden jeg ønsker å følge Marie Kondos råd om å oppbevare ting som hører sammen på samme sted i huset, har det blitt til at jeg bærer såper og kluter over alt. Tungvint ja, og tungvint gjør at det er fort gjort å utsette.

Så kom jeg over dette innlegget fra Iheart Organizing. Hun har tatt noe som heter «utensil caddy» og gjort det til en «cleaning caddy». Helt perfekt for å bære ting rundt i huset med. Etter det har jeg lett etter noe tilsvarende i butikker her i Norge, uten hell. De jeg fant var enten feil størrelse eller i plast og ikke noe pene. Og pent skal det jo selvfølgelig være!

På en av IKEA-turene mine la jeg merke til en skuffeinnsats i kjøkkenavdelingen, og tenkte at den må det jo gå an å bruke. Pen er den også, i bambus. Nå som jeg har hatt den hjemme en stund og har fått testen den, er jeg veldig fornøyd! Den passer perfekt i skapet på vaskerommet, er fin størrelse til å ha vaskemidler og kluter i, og er lett å ta med seg.

Ikke er jeg helt sikker på hva det heter på norsk heller. Synes liksom ikke at vaskebøtte passer. Derfor har jeg bare bestemt meg for at den skal hete vaskekasse. Hvis du har noe bedre forslag til hva dette egentlig heter så blir jeg veldig glad om du kommenterer!


Det er primært til badene jeg tar med meg vaskekassa, det er jo de som blir mest skitne og på kjøkkenet har jeg egne vaskemidler stående permanent. Jeg tar den også med andre steder, for eksempel da vi satte ut utemøblene i påsken. Istedenfor å plukke en klut og en såpe tar jeg heller bare med hele kassa ut på verandaen. Den er rett og slett veldig praktisk!

Som jeg hintet til tidligere så er ikke akkurat vasking min sterkeste side, så hva som er best å ha oppi vaskekassa er det nok mange som har bedre greie på. Dette er ihvertfall det jeg synes er praktisk å ha når jeg vasker:

Med dette føler jeg meg utstyrt til å vaske det aller meste, men som sagt er jeg ingen ekspert. Jeg klarte ihvertfall å vaske vinduer for litt siden, det er jeg faktisk ganske stolt av! Trenger du tips til hvordan du kan utføre vårvasken, fant jeg dette innlegget på listelykke.no.

Du kan kjøpe skuffeinnsatsen fra IKEA her. Her er mine beste tips for å få en vellykket IKEA-tur. Etter at jeg hadde kjøpt kassen fant jeg også denne boksen fra Kremmerhuset.

Vi har forresten fått ny støvsuger også! Den suger bra skal jeg si deg. Før vi kjøpte hus brukte vi nesten aldri støvsuger, da klarte vi oss med våt- og tørrmopp. Men en støvsuger er livsnødvendig i et hus, dette er enda en ting jeg har lært av supervaskerne på TLC. Huset vårt har også teppe i trappa, så vi er helt avhengig av støvsuger for at den ikke skal bli overmannet av hybelelefanter og kattehår.

Håper du ble inspirert til å sette i gang med kluten, ingenting er bedre enn et nyvasket hus! Ha en fin dag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s