Badene · Klær · Organisering

Jippi, garderobeskapet er oppgradert!

For noen uker siden kjøpte jeg noen skuffer til garderobeskapet vårt, og omsider fikk jeg skrudd dem inn. Har måttet ta det litt og litt, men nå endelig føler jeg at jeg virkelig kan følge KonMari-metoden. Marie Kondo har jo baser hele filosofien sin rundt skuffer, så har savnet dette veldig.

I dette skapet ligger nå alle mine hverdagsklær, dvs alt av topper, bukser, skjørt undertøy osv. Det som ennå ikke ligger der er turklær, ullundertøy, treningsklær osv, men disse klærne har jeg også tenkt å ha her etterhvert. Halve skapet står jo tomt, så plass har jeg ihvertfall. Kjoler har jeg heller ikke her, de henger i kjoleskapet på soverommet.

Les også: Hvordan du kan få mestmulig ut av IKEA-turen

Har også pyntet opp innsiden av døra med kort og bilder som betyr mye for meg. Dette er selvfølgelig også en del av KonMari-metoden. Tanken er at du skal ha et sted som er bare ditt eget, og at du bli glad hver gang du åpner døra.

Så en liten titt inni skapet.

Tynne bluser har jeg lagt i en egen eske, som du ser på bildet over. Skjerf og sjal, samt strømpebukser, har også fått sin egen boks.

I øverste skuff ligger singleter og topper.

Midterst ligger gensere, tynne jakker og tunikaer. Nederst ligger bukser, shorts og skjørt.

Helt nederst i kurven ligger tykke gensere og store innejakker som ikke får plass i skuffene over.

De sorte eskene er undertøy, du kan lese mer om det HER.

Men så er det jo sånn at alle har en haug. Du vet hva jeg snakker om. En stol, et sted hvor man legger klær man har brukt men som ikke er skitne. Dette er et stoooort problem for meg, jeg er nødt til å ta tak i dette.

Her er altså klesstolen før:

img_1618

Da dette bildet ble tatt var ikke engang haugen spesielt stor, den har dessverre vært mye større.

I et forsøk på å redusere kleshaugen på stolen og på badet har jeg hengt opp knagger med sugekopper på badet slik at klær som alltid blir liggende har en fast plass. Dette gjelder altså joggebuksa, favorittgenseren og en nattsinglett. De henger alltid på sin egen knagg når de ikke er i bruk.Kanskje ikke så pent, men veldig praktisk.

Nye knagger:

Ullsokkene har også fått sin faste plass. Jeg elsker ullsokker, og bruker gjerne flere par hver dag til forskjellige ting. For eksempel kan jeg bruke et par på jobb, et par hjemme og et par om natta til å sove med. Bedre å henge de opp enn å etterlate dem i en haug.

Kleshaugen er dessverre ikke helt borte, plutselig ligger det noen plagg som ikke skal være der. Men den er definitivt kraftig redusert. Jeg forsøker å være flink til å bruke klærne som ligger der istedenfor å hente rent fra skapet, og prøver å være streng med å legge klær i skittentøyskurven så fort det er skittent. Det er vansklig!

Klesstolen etter:img_1625

Det skal sies at bildet er tatt for noen dager siden og at det nåhar sneket seg et par plagg oppi der igjen…. Må bare forsøke så godt jeg kan å begrense skaden.

Klær er en kamp som må kjempes daglig, men nå føler jeg at jeg er på god vei til å vinne!

Ha en fin dag!

 

7 kommentarer om “Jippi, garderobeskapet er oppgradert!

 1. Klær er en kamp?! Vent til dere er fem stykker og fire av de er jenter 😱😊 Ser veldig bra ut hos deg, venter stadig på litt hjelp med haugene hos oss 😄 God påske 🐣🐣🐣

  Liker

 2. Utrolig praktisk med knagger som kan festes over dørene (ikke har sånne). Vi har det på alle soverommene, inkl badet. Hwr blir klær som er brukt, men som kan brukes igjen hengt opp. 🙂 Ekstra skittentøyskurv på soverommet er også et tips. Ser bedre ut om det ligger i en dunk, enn i en haug ved siden av senga 🙂

  Liker

  1. Vi har sånne knagger også, de blir brukt til håndklær. Definitivt lurt å ha skittentøyskurven i nærheten av der man slipper klærne ja!! Takk for gode tips 🙂 🙂 og takk for at du leser selvfølgelig! 🙂

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s