Kjøkkenet · Organisering · Sponset

Den fantastiske oppskriftsboksen

Innlegget er sponset av Olive Tree

Jeg har i alle år hatt lapper med oppskrifter som jeg har klippet ut fra blader eller skrevet ned mens jeg har vært hos andre. Jeg har ikke tålmodighet til å skrive det inn i noen kokebok, så det ender med at lappene flyter rundt i huset uten å vite helt hva jeg skal gjøre med dem.

IMG_1498

 

Så har jeg altså kommet over denne boksen fra Rifle Paper Co som kan kjøpes hos Olive Tree.

IMG_0356

 

Putt alle løse lapper oppi eller skriv dem inn på kortene som følger med. Vips! Problem løst. Den ser delikat ut, og da får man jo ekstra lyst til å lage mat, ikke sant?

IMG_0325IMG_0357IMG_0359

 

Oppskriftene sorteres etter kategori og du kan kjøpe flere kort til å skrive på hvis du trenger. Boksen finnes også i flere andre design.

IMG_0329IMG_0352IMG_0353

Dette er egentlig ikke noe nytt, svigermor fortalte at det på 60 og 70-tallet var en klubb som het Hjemmets Matkort Klubb hvor man kunne få tilsendt oppskrifter og samle i en boks med ulike kategorier.

Å putte løse oppskrifter i en boks er faktisk noe som er helt i tråd med hva profesjonelle organisatorer også sier. Alison Lush for eksempel, som er profesjonell organisator og berømt kokk, sa i podcasten Clearing the clutter inside and out episode 9 at det viktigste er å ha oppskriftene i et system så du finner den du tenker på når du skal lage mat. Et annet tips hun nevner er at du bør teste og godkjenne alle oppskriftene du tar var på. Det finnes så mange u-testede oppskrifter som publiseres bare for å fylle opp sidene i blader og aviser.

Da jeg fikk lagt alle oppskriftene mine nedi boksen så ble det egentlig ikke så mange som jeg hadde trodd…. Men det gjør ikke noe. Jeg har jo tross alt resten av livet på å fylle den opp.

Boksen kan kjøpes hos Olive Tree.

2 kommentarer om “Den fantastiske oppskriftsboksen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s